HAIKUminuutje

In de vorige blog hadden we het over de introductie van de M-tag: Me-time met haiku. Maar hoe doe je dat precies? Eigenlijk is het eenvoudig: gewoon door een boek te nemen en in alle stilte één haiku te lezen en je daarbij de haiku helemaal trachten voor te stellen. Je dus door die mini-teletijdmachine even te laten wegflitsen, overeind te krabbelen en denkbeeldig rond te kijken, te luisteren, te ruiken, te proeven en te voelen. Geen boek voorhanden? Dan is er ons gratis HAIKUminuutje!

Het HAIKUminuutje draagt de M-tag en is bedoeld om je midden in het hectische, intermenselijke verkeer van alledag even te laten stilstaan en tot rust te komen. Iets als: Heb je een minuutje? Door dan even te pauzeren, op dat vluchtheuveltje van taal te gaan staan en je kort te laten wegflitsen is het mogelijk om in korte tijd eens helemaal weg te zijn en de geest tot rust te laten komen. Met haiku bezig zijn, voelt heel vaak relaxerend aan. Het is dat kleine: klein in tekstvorm, maar ook het kleine waarover haiku het meestal heeft.

Het HAIKUminuutje is een haiku die af en toe (soms meer dan één keer per dag) vanzelf op een onverwacht moment in je mailbox zit, tussen je andere mails door dus even vraagt om halt te houden bij iets kleins dat heel herkenbaar is. Even Me-time! Soms met een foto, soms met wat diepere lezing erbij.

Het HAIKUminuutje bezorgt je ook een verse haiku, een haiku dus die kort tevoren is geschreven en vaak het ritme van de dag volgt, het weer van het seizoen. Zo probeert het HAIKUminuutje je zintuigen nog beter te prikkelen. Het gebeurt nu! Zie je het ook? Hoor je het ook? Ruik of proef je het? Voel je het?

Graag ook af en toe zo’n HAIKUminuutje in je mailbox? Dan kun je je daarvoor gratis inschrijven door een mailtje te sturen naar dichter Geert De Kockere: mail@geertdekockere.be. Daarna krijg je via MailChimp voortaan zijn HAIKUminuutjes aan. M-tag! Me-time met haiku!