De Haikuvisjes

Ze zijn er! De eerste Haikuvisjes uit de DIY-afdeling van de HAIKUFAB. Je kunt ze als een mobiel in de klas of de kamer ophangen. Heel eenvoudig om zelf te maken: download de pdf-file(s), print uit op een A4 en knip, kleur en knoop. Et voilà!

door Geert De Kockere

Er zijn twee series met visjes die klaar zijn en voorzien van speciaal geschreven mobielhaiku’s en er is een versie met visjes die je helemaal zelf kunt afwerken, voor- én achterkant. Met een eigen zin, een wens, een zelfgeschreven haiku. Ook de visjes met de voorgedrukte mobielhaiku’s kun je op de keerzijde nog naar eigen wens afwerken. Je kunt er heel kleurige, tropische visjes van maken of ze voorzien van een speciaal woord of een eigen zin of wens. En laat de lucht in huis dan waar circuleren.

Met de lengte van de draadjes en hoe je er de visjes precies aanhangt, kun je zelf nog experimenteren. Door het gaatje wat meer naar links of rechts te prikken hangt de kop van het visje iets meer naar boven of naar beneden. De staart kun je een licht knikje geven, bij het ene visje naar links, bij het andere naar rechts. Zo geven ze de indruk door de lucht te zwemmen. Een zwevend haikuaquarium in huis.

Werk je zoals gesuggereerd met een haakje, dan kun je af en toe eens andere visjes aan je mobiel hangen. Want in de toekomst maken we nog nieuwe series naar aanleiding van speciale gelegenheden. Zoals Kerstmis en Nieuwjaar bijvoorbeeld. Zo kun je een hele verzameling van haikuvisjes aanleggen en ze naargelang de mood of het tijdstip van het jaar wisselen.

Klik op de Haikuvisjes om de pdf te downloaden.

Klik op de Haikuvisjes om de pdf te downloaden.

Heb je er zin in gekregen en een mooie mobiel gemaakt, dan mag je er ons natuurlijk altijd eens een foto van bezorgen. Dat vinden wij leuk! Stuur hem naar info@huisvandehaiku.com.

Geplaatst in DIY